logo eltoro belgrade

  • Početna
  • Meni
    • Specijaliteti
    • Roštilj
    • Predjela
    • Doručak
    • Salate
    • Sosevi
    • Variva
    • Dezerti
    • Vina
    • Kafe i napici
    • Bezalkoholna pića
    • Žestoka pića
    • Pivo
  • Rezervacije
  • Lokacija
  • Recepti
  • Kontakt
  • Blog
steak house
 

Biftek na žaru sa grilovanim povrćem

 

Svojim kvalitetom i mekoćom oduzima dah. Onaj ko jednom proba biftek na žaru rizikuje da ostatak života upoređuje sva ostala mesa sa njim. I vrlo brzo shvati da je to teško uporedivo. Činjenica da se u našem restoranu služe bifteci isključivo od filea mladog bika (vodi se računa o uzrastu, odgoju i obradi svakog komada) govori u prilog činjenici da zadovoljavajući komad mesa nije tako lako naći a da smo kao restoran posvećeni  kvalitetu mnogo pre nego li kvantitetu posluženog. Svaki komad mesa je prošao strogu proceduru pripreme i sazrevanja a ispred gosta može se poslužiti isključivo biftek koje zadovoljava naše zahtevne kriterijume. Na taj način negujemo tradiciju ukusa i posvećenosti gostima.

 

 

Kako mi spremamo biftek?

 

Izuzetno negujemo tradiciju nabavljanja najkvalitetnijeg mesa i tu ne postoje kompromisi. Za jedan vrhunski biftek od presudne je važnosti da budu zadovoljeni mnogi normativi oko odgoja životinje i kasnijoj obradi filea. Kako bi postigli punoću ukusa, neophodno je da se svaki komad dobro ocedi, odleži u pacu i skladišti u strogo definisanim uslovima. Namernice koje koristimo su potpuno prirodnog porekla (morska so, maslinovo ulje, organski limun…) i tek tada  stvaramo uslov za pripremu kvalitetnog zalogaja. Kako je svaki korak u pripremi dobrog bifteka jako pažljivo definisan,  svako odstupanje od toga bi bio greh jer  rizikujemo da uništimo brižljivo organizovan proces i dobijemo pa čak i prosek. Znajte, biftek mora biti vrhunski i ništa manje od toga. S tim u vezi, ni ne čudi činjenica da postoje i šefovi kuhinja koji su specijalizirali isključivo pripremu bifteka jer konac delo krasi, a sav trud bi pao u vodu ako bi se ovom poslednjem koraku pristupilo nedovoljno posvećeno.

 

                      biftek i grilovano povrće