T-bone steak

 

 

Među poznatijim tipovima bifteka svakako spada i čuveni T- bone steak. Ime je dobio po karakterističnom obliku kosti uz koju se služi a koja podseća na veliko slovo T.  Postoji čak i međunarodni dogovor između stručnjaka kako ovaj deo mora biti  isečen (najmanje 32 mm debljine) kako bi se uopšte i nazvao T- bone steak. Obzirom da ova porcija sadrži dva najvrednija reza govedine, ni ne čudi ogromna popularnost ovog jela koje svojim ukusom očarava prave ljubitelje mesa.

Mnogi znalci tvrde da je najukusnije meso ono koje se nalazi tik pored koske i ako spadate u njih, T – bone steak je odličan izbor za Vas . Za razliku od klasičnog bifteka, čije se meso služi već pripremljeno i otkoštene, T steak se potpuno priprema, sprema  i servira sa koskom.

 

t bone     t bone steak

 

Zašto je T-bone specifičan zalogaj?

 

Pa pre svega zato što je način pripreme različit od klasičnog bifteka. Naš restoran je naširoko poznat kao mesto sa kvalitetnima zalogajem T-bona a u čemu leži tajna ovog parčeta mesa, upravo ćemo vam otkriti.

Ova vrsta bifteka je pogodna za tzv. suve pripreme na roštilju. Sadrži mali nivo kolagena u odnosu na većinu goveđeg mesa tako da nema potrebe za dugotrajnim termičkim procesima kako bi se omekšalo meso. Uz to, već isečeni i oblikovani delovi mesa se mariniraju danima u odgovarajućem pacu, peku se oko 25 minuta i dobija se izvanredan rezultat. Takođe, u toku same pripreme, kost ravnomerno sprovodi toplotu i sve se ujednačeno peče bez straha od isušivanja. Kako bi dostigli odgovarajući stepen toplote, neophodno je ipak imati dovoljno  iskustva i pravilno iskombinovati oba komada mesa u jednu celinu. Tu se restoran Steakhouse elToro ponosi svojim kvalitetom šefa kuhinje, uz čije dugogodišnje iskustvo svaki komad T-bona dobije svoj masimum ukusa pre serviranja na tanjir. Gostima se služi samo ono najbolje i to je osnovni princip uspeha.

 

I na kraju vino!

 

Kao i uz sve ostalo crveno meso, kako bi postigli pravu harmoniju ukusa, preporuka je kvalitetno rashlađeno crveno vino. Čak i da nemate jasan stav čime bi ste upotpunili T-bone steak, tu su naši iskusni konobari koji će vam preporučiti iz naše bogate vinske karte odgovarajuće piće. Na vama ostaje samo da uživate u beskrajno ukusnom zalogaju T- bone steaka. Prijatno…

Viber
Pozovite nas