Vaskrs u restoranu Steakhouse elToro

Mnogi Hrišćani, u skladu sa savremenim načinom života, Vaskrs vole da provedu van kuće, u prirodi, sa društvom. Idealno mesto da ovaj veliki dan provedete na najbolji način je restoran Steakhouse elToro, koji svojim specijalitetima i ambijentom garantuje ispunjenje vaših prohteva. Vaskršnji ručak u restoranu Steakhouse elToro zadovoljiće i najprobirljivije goste. Restoran Steakhouse elToro za Vaskrs radi standardno, a u restoranu će vas dočekati ljubazno osoblje i jaja farbana prirodnim bojama.

Restoran Beograd

 

Vaskrs najradosniji hrišćanski praznik

 

Vaskrs je vrhunac svega. To je praznik nad praznicima jer simboliše pobedu života nad smrću, pobedu dobra nad zlom. Najveći hrišćanski praznik koji Crkva i vernici slave je temelj Hrišćanstva, jer se na taj dan ispunilo očekivanje pravednika i život je pobedio smrt. Sva vera svakog Hrišćanina niče iz tog Hristovog čina, na toj istini se zasniva vera svakog Hrišćanina u sopstveno vaskrsenje. To verovanje je u osnovi svakog ljudskog bića, verovanje u večni život.

Hristovo vaskrsenje se desilo u nedelju, i Vaskrs se slavi u nedelju, ali je i svaka nedelja u godini mali Vaskrs u spomen na veliko delo Hristovo. Taj dan Hrišćani slave svoje oslobođenje od greha i smrti. Na taj dan Crkva peva „ovo je dan koji stvori Gospod , radujmo se i veselimo se njemu.“

Vaskrs, najradosniji hrišćanski praznik, je pokretan praznik, odnosno, pada uvek u nedelju u periodu od 35 dana, od 4.aprila do 8.maja, po novom kalendaru.

restoran Beograd

 

 

Farbanje jaja za Vaskrs

 

Jedan od najlepših hrišćanskih običaja je farbanje vaskršnjih jaja.  Jaja se farbaju u razne boje, najčešće u crvenu, crtaju se hrišćanski simboli i ispisuje „Hristos vaskrse“. Ovaj običaj potiče još iz doba Isusa Hrista i njegovog Vaskrsenja. Predanje kaže da je Marija Magdalena otišla u Rim radi propovedanja Hrišćanstva i Jevanđelja. Prilikom susreta sa carom Tiberijem pružila mu je crveno obojeno jaje i rekla „Hristos vaskrse“. Još od tog doba Hrišćani šaraju i boje jaja.

Jaje predstavlja vaskrsenje, jer od neživog postaje živo. Pod uticajem toplote ispod kvočke u jajetu se stvara novi život u vidu pileta i taj novi život slomi ljusku, odnosno razruši grob i vaskrsne.Tako je i Isus hristos Vaskrsao i razrušio svoj grob i uzneo se u večni život. Crvena boja je boja radosti i Božanske ljubavi i zato se jaja najčešće boje u crveno.

 

 

 „HRISTOS VASKRSE“

Viber
Pozovite nas