Zašto je biftek u Restoranu Steakhouse elToro specifičan?

Bez obzira da li vam je biftek omiljena namernica koju naručujete u restoranima te se nazivate „poznavaocem bifteka“, ili ste jednostavno tek sada imali prilike da se susretnete sa njegovim visočanstvom, zalogaje koje ćete probati u našem restoranu Steakhouse elToro su u najmanju ruku, drugačiji. Vrlo često dobijamo povratne informacije od gostiju kako takav biftek nikada nisu probali i da su puni  oduševljenja i hvale. Vrlo se ponosimo ovom činjenicom i radujemo se da je naša bezgranična posvećenost gostima ipak negde prepoznata od strane istih. Ovu činjenicu potvrđuju brojne stalne mušterije koje nam se na obostrano zadovoljstvo nanovo vraćaju. A šta je to toliko posebno u porciji bifteka restorana Steakhouse elToro? Probaćemo da vam dočaramo celokupan postupak pripreme, sve finese i detalje a vi odlučite da li je jedan ovakav zalogaj vredan svog tog truda. Mi smo sigurni da jeste te procedure pripreme beskompromisno držimo na konstantno visokom nivou.

 

Biftek Restoran Beograd       Biftek Restoran Beograd    Biftek Restoran Beograd

 

 

Odabir mesa bifteka

 

Pogrešno je verovati da je svako parče bifteka isto. Kako bi očuvali postignuti nivo, za naše parče mesa se koriste isključivo mladi bikovi starosti oko 2 godine. To je optimalno vreme da je meso sazrelo i dobilo pun ukus a ujedno još uvek mlado, mekano i pogodno za dalju obradu. Svako goveče mlađe od toga se naziva tele i parče bifteka je nesazrelo i bez potrebnog ukusa a nasuproto tome, starija goveda imaju dosta krut i žilav deo mesa. Daleko od toga da su ti komadi neupotrebljivi već ako se insistira na kvalitetu, neophodno je selekciju vršiti na samom startu.

Grlo čije meso mi koristimo rastu na širem zlatiborskom području, daleko od gradskih zagađenja i komercijalnih farmi. Naš postupak nabavke mesa je ustaljen i ugovorom definisan i na taj način uspevamo da održimo kvalitet svih ovih godina.

 

 

Priprema mesa bifteka

 

Po pristizanju svežek komada mesa kod nas, prvi korak je ceđenje mesa. Po  normativu ceđenje mesa traje tri dana u strogo kontrolisanim uslovima, samo na taj način dobijamo komad mesa koji i nakon kratke termičke obrade daje pun ukus. Zatim se formiraju bifteci u težinskom razmeru od 250g i više. Oblikuju se i odstranjiji sve eventualne žilice i masnoća. Nakon toga, na redu je trodnevno slaganje i preslaganje komada u odgovarajućem pacu. Osnova paca je kvalitetno organsko ulje i morska so. Ovim procesom, meso dobija prepoznatljiv šmek i postaje pogodno za kratko pečenje.

Tek nakon navedenog perioda „sazrevanja“, komad bifteka je spreman da se priprema na različite načine.

 

 

Kako spremamo biftek?

 

U zavisnosti od želja gostiju, postoje različiti načini spremanja bifteka. Za najkvalitetniji i najintenzivniji ukus mesa preporuka je čist biftek sa žara. Tako dobijate ne skrivenu aromu i uživate i čistim zalogajima mesa. Za one malo smelije, postoje različiti pikantni sosevi (peper, sukijaki…) koji dodaju ekstravagantnu notu svakom jelu. Za prave avanturiste, uvek su gastronomski specijaliteti svežeg mesa dobar izbor, kao što je na primer tatarski biftek.

I još jedna stvar, biftek se priprema u zavisnosti od želja gostiju, na tri načina: sa živom sredinom i zapečenom koricom (rare), srednje pečen sa ružičastom sredinom (medium) i potpuno pečen (well done) gde je i sredina termički potpuno gotova. Bez obzira na način, sigurni smo da ćete uživati u svakom zalogaju po izboru. Naš restoran čini sve što je u mogućnosti da gost dobije samo vrhunski kvalitet i za sada to opstaje kao dobra poslovna praksa.

Viber
Pozovite nas